Днями у Чорткові міські голови зі всіх куточків України разом з Головою Асоціації малих міст України Павлом Козирєвим і Чортківським міським головою Володимиром Шматько дискутували про реформу фіскальної децентралізації.
 
Під час зустрічі було презентовано власноруч розроблені командою АММУ матеріали:
 
- Законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо вдосконалення адміністрування податку на майно», яким передбачається розширення податкових повноважень органів місцевого самоврядування.
 
- Дорожню карту для ОМС. Дорожня карта являє собою перелік кроків, які необхідно здійснити з моменту прийняття законодавчих змін до набуття ними чинності, для запуску реформи адміністрування податку на майно. Серед них — комплекс заходів для ключових стейкхолдерів реформи в особі центральних органів виконавчої влади, асоціацій місцевого самоврядування, громад.
 
Окремо під час зустрічі було обговорено кейс Латвії, де муніципалітети мають у своєму штатному розписі посади податкових адміністраторів, які здійснюють весь спектр функцій адміністрування місцевих податків, його презентувала очільниця міста Талсі Ева Каркліня.
 
Дякуємо всім головам громад за підтримку та єдину позицію у необхідності вищезазначеної реформи.
 
За час проведення таких зустрічей вже навіть виник девіз – ніхто краще не буде адмініструвати місцеві податки так, як ті, кому це дійсно потрібно – органи місцевого самоврядування!
 
Далі більше і тільки разом!