Сьогодні відбулася чергова конференція нашого проєкту "Євроінтеграція в дії: досвід Латвії для відбудови і розвитку українських громад", який впроваджується латвійським офісом Асоціації малих міст України.
 
Тематика зустрічі: "Бібліотечна мережа Латвії та її культурна роль в європейському просторі. Проєктна діяльність та історії успіху".
 
Організаторами виступили:
▪️Асоціація малих міст України
▪️Валмієрська муніципальна рада
▪️Валмієрська бібліотека
 
Надзвичайно приємно відзначити актуальність даної тематики, до нашого заходу приєдналося понад 100 учасників.
✔️Учасників вітав Ijabs Ivars, депутат 🇪🇺Європарламенту, і розповів про роль і значення бібліотек у соціокультурному просторі Латвії та Європи.
✔️Бібліотечну систему Латвії, структуру, функції та сучасні тенденції презентувала Ольга КРОНБЕРГА, заступник директора бібліотеки Валмієри з методичної роботи.
✔️Інгуна ДУКУРЕ, завідувачка бібліотеки міста Стренчі, поділилася історіями успіху та проінформувала про діяльність бібліотеки Стренчі та роботу з проєктами і міжнародними партнерами.
✔️Підсумувала захід, директор бібліотеки Валмієри - Daiga Rokpelne: 
 
«Сучасна бібліотека — це динамічний центр культури, навчання та інновацій, що відкриває доступ до різноманітних ресурсів. Вона не лише зберігає книги, але і надає доступ до інтернету, цифрових ресурсів, організовує заходи, курси та сприяє розвитку спільнот. Бібліотека — це місце, де формується знання, сприяються креативності для розвитку освітніх і культурних ініціатив».
 
Також пані Daiga щиро подякувала Оксані Кирилюк і латвійському офісу АММУ за популяризацію Латвії і її кращих практик.
 
Обговорили теми майбутніх конференцій і  Оксана Кирилюк, виконавча директорка АММУ, подякувала друзям і партнерам в Латвії за співпрацю і підтримку, а всім учасникам за активність.💙💛