Програма життєстійкості — це новий пілотний проєкт Міністерства соціальної політики України, який впроваджується в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?" за ініціативою Першої леді Олени Зеленської. Головна мета програми — підтримка ментального та емоційного здоров’я населення, зокрема через створення Центрів життєстійкості в громадах.

Основні напрямки діяльності Центрів життєстійкості:

✅Психологічна підтримка: Надання кваліфікованої психологічної допомоги та підтримки людям, які переживають стрес, втрати, або інші емоційні виклики. Це включає індивідуальні консультації та групову терапію.

✅Соціальні консультації: Люди зможуть отримати консультації з різних соціальних питань, таких як соціальна підтримка, соціальні послуги, права, допомога з інтеграцією у громади тощо.

✅Підтримка батьків: Навчання батьків ефективним методам виховання дітей, що допоможе їм краще підтримувати емоційне та ментальне здоров’я своїх дітей.

✅Волонтерські активності: Можливість долучитися до волонтерських ініціатив у своїй громаді. Це допомагає не тільки людям знайти спільноту і підтримку, а й розвивати соціальну активність та солідарність.

 

Програма ставить перед собою завдання не лише зосередитись на індивідуальних психологічних консультаціях, але й підтримувати стійкість людей до життєвих викликів шляхом розвитку спільноти.

Запрошуємо прдставників громад відвідати зустріч:

🕙24 вересня (вівторок), 11.00

Секція: Життєстійкість

Приєднатися: https://atu.net.ua/vebinary/prohrama-zhyttiestiikosti