28 листопада в Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України відбувся семінар, присвячений представленню та обговоренню концепції та проєкту Закону України "Про основні засади державної житлової політики України". Модератором заходу був Сергій Комнатний, регіональний консультант СЕК ООН.
 
Близько 500 представників органів місцевого самоврядування долучились до обговорень, що свідчить про високий інтерес громад та їх бажання брати активну участь у виробленні важливих рішень.
 
З вітальним словом до учасників звернувся Голова АММУ, Pavlo Kozyrev, який висловив надії, що нові формулювання закону сприятимуть легалізації ринку оренди житла та вирішенню базових проблем.
 
Перша сесія розпочалася з презентації Світлани Старцевої, Начальниці Управління житлової політики та благоустрою Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, яка розкрила передумови для розробки законопроєкту "Про основні засади державної житлової політики України".
 
Друга сесія приурочена виступам представників міжнародних організацій, серед яких були Аліна Москаленко, координаторка та національна експертка Норвезької ради у справах біженців в Україні, Наталія Коротченко, консультантка СЕК ООН, та Сергій Марущенко, національний координатор Проєкту "Сприяння розробці житлових рішень для осіб, постраждалих від війни в Україні", Офіс Ради Європи в Україні - Київ.
 
Під час третьої сесії представники органів місцевого самоврядування обговорили актуальні питання створення житлових фондів громад і сформулювали рекомендації щодо розробки нового житлового законодавства.