29 жовтня відзначається Всесвітній день боротьби з інсультами.

Щороку стається 100 000–110 000 інсультів (понад третина з них — у людей працездатного віку), 30–40% хворих на інсульт помирають упродовж перших 30 днів і до 50% — протягом року від початку захворювання; 20–40% хворих, що вижили, стають залежними від сторонньої допомоги (12,5% первинної інвалідності) і лише близько 10% повертаються до повноцінного життя, свідчить статистика Міністерства охорони здоров'я. Близько 80% випадків інсультів можна попередити.

Запрошуємо представників  громади, керівників закладів медицини та охорони здоров’я, головних лікарів, медичних працівників  взяти участь у онлайн семінарі:

🟧«Зупинити інсульт до його початку: роль громади у профілактиці інсультів», який проводиться в рамках «Супермаркету рішень для громад», секція «Медицина та охорона здоров’я». Ви отримаєте теоритичну інформацію та практичні рекомендації для своєї громади чи лікарні. 

Організатори заходу:

  • Асоціація малих міст України
  • Асоціація еволюції медицини

Спікер: Олександр Медвiдь – завідувач інсультного відділення Одеської обласної клінічної лікарні, член Європейської академiї неврологiї та Українського товариства iнсультної медицини.

У програмі семінару:

  • Що таке інсульт та які є види інсультів?
  • Де лікують інсульт?
  • Маршрут пацієнта з інсультом.
  • Надання допомоги пацієнту з інсультом.
  • Профілактика інсульту.

Дата: 25 жовтня, 15.00

Реєстрація на семінар: https://atu.net.ua/vebinary/zupynyty-insult-do-ioho-pochatku-rol-hromady-u-profilaktytsi-insultiv

🟧Учасники семінару матимуть можливість безоплатно отримати друкований журнал від доказового медіа MEDplus (створеного у партнерстві з "Асоціацією Еволюції медицини") на тему "Інсульти від А до Я". Видання допоможе підвищити обізнаність про інсульт в громадах та покращити рівень профілактики