26 червня в Києві відбувся Всеукраїнський форум «Культура під час війни. Людський капітал»🇺🇦

«Перед нами ще велика робота. Це не тільки збереження, але й відновлення та формування тієї стійкості, яка сьогодні потрібна для перемоги. Для того, щоб ми могли якомога швидше сказати, що українська нація, народ, культура вибороли своє право надалі жити в мирі, в європейській спільноті разом з тими, хто шанує і цінує нас, наші надбання, митців і нашу країну», – наголосиив т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

 «Саме культура свого часу відтворила і зберегла нашу націю, яку ворог знищує століттями. Мова, історія, пам’ять – це все те, з чим бореться росія століттями з українцями. Але саме культура зберегла нашу націю, коли у нас не було держави, коли був період бездержавності. Саме культура зберегла українців, які потім відновили українську державу», – зазначила Віце-прем’єр-міністр ‒ Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Про процес відновлення освітніх закладів у постраждалих регіонах, приклади таких успішних кейсів. Про основні виклики та барʼєри на шляху до повернення людей в громади - розповів Павло Козирєв - голова Асоціації малих міст України.

Протягом дня увага була приділена темам:
✔️мобілізація та її наслідки для національної та регіональної культури;
✔️стан кадрового забезпечення сфери культури, відновлення та відшкодування втрат;
✔️нові форми організації надання культурних послуг в умовах значних інфраструктурних втрат і руйнувань;
✔️адаптація культури до умов війни та потреба в культурних подіях.

 

Дякуємо за організацію, партнерство та запрошення Міністерству культури та інформаційної політики України,
Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Метінвесту