18 січня  2023 року  відбулася робоча зустріч  з представниками Обухівської міської ради за участю директорки з розвитку Smart рішень  Асоціації малих міст України Крістіна Пастущенко. Предмет  зустрічі  -  пошук інструментів розширення бюджетних спроможностей громад.
 
   Продовження реформи децентралізації, що є одним із урядових пріоритетів 2023 року, має посилити інститут місцевого самоврядування та надати громадам додаткові фінансові ресурси. Від цього виграють всі – держава, регіони, національний бізнес, жителі міст, селищ та сіл.
 
   Відновлення країни, її економіки, інфраструктури та соціально-економічного сектору починається саме з громад.Під час зустрічі було проаналізовано виклики, із якими зіткнулася система місцевих фінансів за умов воєнного стану, та способи їх подолання, а також механізми взаємодії громад із органами державної влади та напрями їх посилення з урахуванням міжнародного досвіду.
 
   Пропозиції та побажання громад будуть покладені в основу проєктів законодавчих змін у межах розробки реформи фіскальної децентралізації, яку здійснюю АММУ та Magonova & Partners за підтримки HOVERLA / проєкт USAID в Україні.