Голова Держенергоефективності Валерій Безус із Головою Асоціація малих міст України Павлом Козирєвим та Президентом Український союз промисловців і підприємців (УСПП) Анатолієм Кінахом і головами громад обговорили нову Державну програму енергоефективності до 2027 року та термінову потребу щодо її прийняття.

Про основну інформацію з заходу:

1. На засіданні Круглого столу обговорили нову Державну програму енергоефективності до 2027 року та термінову потребу щодо її прийняття.

Програма включатиме не лише підтримку домогосподарств для утеплення будинків та зменшення комунальних рахунків, а й нові напрями:
- стимулювання енергоефективних заходів у системах теплопостачання, водопостачання та водовідведення;
- енергоефективність у закладах соціальної сфери.

Асоціація малих міст України з цього приводу підготувала і направила до керівництва Уряду лист щодо підтримки і прийняття даної Програми.

2. Також було проінформовано, що Асоціація малих міст України разом з Національним Інститутом Стратегічних Досліджень проводить ряд тематичних заходів за участю профільних міністрів і голів громад.

12 жовтня, відбувся відкритий діалог Міністра аграрної політики і продовольства України Романа Лещенко з головами громад на тему з питань запуску та функціонування ринку землі в Україні, а також піднімалось питання щодо усунення проблематики що виникає при комунікації територіальних громад з Управліннями Держгеокадастру.

На прохання Міністра аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко наша Асоціація зібрала інформацію від громад щодо проблематики, що виникає при комунікації територіальних громад з Управліннями Держгеокадастру. Ми отримали таку інформація від близько 100 громад і передали до Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

3. В подальшому Асоціацією малих міст України заплановані спільні тематичні заходи з Міністерством цифрової трансформації, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством освіти і науки та інші, про що будемо інформувати додатково.

Асоціація малих міст України – активний провайдер smart рішень для громад!
?Будуємо Розумні Громади Разом!
? +380963801739
? Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
?https://atu.net.ua/
?https://t.me/AMMUmalimista