7 жовтня 2023 року в приміщенні Міністерства закордонних справ Латвії відбувся перший захід в рамках масштабного євроінтеграційного форуму "5G Techritory".
 
Програма заходу зосереджена на двох основних темах, що охоплюють аспекти майбутнього України: інтеграція в ЄС і те, як екосистема Латвії може допомогти. Говорили про цифрове співробітництво, про виклики цифрових питань.
Виконавча директорка Оксана Кирилюк долучилася до роботи семінару разом з українською делегацією, до складу якої увійшли представники Міністерства цифрової трансформації України.
 
О. Кирилюк проінформувала про діяльність офісу Асоціація малих міст України в Латвії, про впровадження проєкту: «Євроінтеграція в дії: досвід Латвії у відновленні і відбудові українських громад.
 
Також зазначила, що напрямки: впровадження smart рішень і smart планування для відновлення та розвитку громад залишаються актуальними особливо в умовах воєнного стану і після нього та запросила до співпраці в нашому Супермаркеті рішень: https://atu.net.ua/vebinary...
 
Семінар відкрив державний секретар Міністерства закордонних справ Латвії Андріс Пельш. З вітальними словами виступили Анатолій Куцевол, Надзвичайний і Повноважний посол України в Латвії, Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації (онлайн), також взяли участь представники від Міністерства економіки Латвії, Міністерства охорони навколишнього середовища і регіонального розвитку Латвії та інші.