АММУ підтримує ухвалення законопроєкту №7451, що відновлює аукціони приватизації державного майна. Переконані, що цей крок сприятиме відновленню економічної активності громад, а також стане дієвим інструментом для підтримки релокованих підприємств.
 
Відновлення економічної активності є важливим завданням держави на період воєнних дій. Для цього, бізнес потребує значних ресурсів, зокрема додаткових площ та виробничих майданчиків. У цьому контексті, об'єкти державної форми власності є перспективними для реалізації поставлених цілей.
 
Приватизація сприяє перетворенню активів з непродуктивних у продуктивні. Для громад та міст це означає нові робочі місця, зростання податкових надходжень, пожвавлення ділової активності, а також розвиток супутніх галузей економіки.
 
Особливо цінним ухвалення вказаного законопроєкту є для розвитку та відновлення роботи релокованого бізнесу. Наразі міста Західної та Центральної України продовжують приймати підприємців з інших регіонів нашої держави, які потребують виробничих майданчиків та складських приміщень. Перезапуск аукціонів приватизації дозволить забезпечити релоковані підприємства необхідним ресурсом.
 
Ми переконані, що рестарт аукціонів приватизації є важливим кроком на шляху відновлення нормальної економічної активності по всій території України.