Відбулося підписання угоди про побратимство між Чортківською міською радою на чолі з головою міської ради Володимиром Шматько і Талсінська громада на чолі з головою громади Сандрою Петерсоне за участю Надзвичайного Повноважного Посла України в Латвії Олександра Міщенко і виконавчого директора Асоціації малих міст України Оесани Кирилюк.
 
Підписання угоди відбулося в рамках реалізації проєкту "Місцеве самоврядування об'єднує світ заради миру!", ініціатором якого виступила Асоціація малих міст України.
 
Мета проєкту – всебічна допомога громадам, налагодження співпраці і побратимських відносин, посилення партнерства місцевого самоврядування України та Латвії в умовах воєнного часу та з перспективою на відродження України.
 

Нагадаємо, що у квітні місяці відбувся перший захід цього проєкту, в якому брали участь представники самоврядування Курземського регіону (Латвія) і представники українських громад.
 
 
І ось результат - на сьогодняшній день – це офіційне підписання Меморандуму про співпрацю, а також можливість для 24 дітей з Чортківської громади відпочити влітку у таборі на території Талсівської громади.
 
Виконавчий директор Асоціації Оксана Кирилюк особисто привітала колег з підписанням угоди і подякувала латвійським партнерам за допомогу і підтримку українських громад.
 
Щиро дякуємо нашим партнерам за підтримку України!
 
Разом до Перемоги!