12 та 13 квітня на конференції «Дні міст і муніципалітетів Естонії»  делегація Асоціації малих міст України була представлена: Оксана Кирилюк – виконавчий директор АММУ, Сергій Орлюк – Бердичівський міський голова, Володимир Москаленко – Коростенський міський голова.
 
На запрошення Асоціації міст та муніципалітетів Естонії члени делегації  взяли участь у конференції «Дні міст і муніципалітетів Естонії», що проходила в столиці республіки Таллінні.
 
Учасники делегації зустрілися з Президентом Республіки Естонії  - Alar Karis,  головою  Асоціації міст та муніципалітетів Естонії, мером міста Таллінн  - Mihhail Kõlvart та з Фінською Асоціацією органів місцевого самоврядування.
 
Надзвичайно важливо зазначити, що зі Спілкою міст та муніципалітетів Естонії й колеги з Асоціації органів місцевого самоврядування Фінляндії  готові співпрацювати з АММУ у напрямку допомоги у воєнний час і  після закінчення війни.
 
Досвід країн Балтії надзвичайно важливий для українських муніципалітетів на шляху євроінтеграції України.
Під час заходів учасники Конференції ознайомилася з передовим досвідом естонських муніципалітетів у напрямках:
  • Цифрове суспільство. Сервіси, орієнтовані на людину.
  • Охорона навколишнього середовища
  • Переваги міжнародного співробітництва для місцевих самоврядувань
 
Під час секції «Управління органами місцевого самоврядування в містах і муніципалітетах в умовах  війни»  Сергій Орлюк (Бердичівський міський голова) та Володимир Москаленко (Коростенський міський голова) презентували свої громади та розповіли про виклики, що постали перед  місцевим  самоврядуванням в умовах воєнного стану.
 
Також представники ОМС поспілкувалися зі своїми колегами з естонських муніципалітетів та обговорили можливе партнерство  у напрямку «міста-побратими».
 
Виконавча директорка АММУ Оксана Кирилюк висловила велику вдячність Естонії  за всебічну підтримку України, а також подякувала організаторам за теплу зустріч та гостинний прийом!
 
В єдності наша СИЛА!
Разом до Перемоги!