Запрошуємо представників громад взяти участь у міжнародній онлайн конференції: «Євроінтеграція в дії: Досвід Латвії у розвитку музейної справи: "Історичний центр Валмієри. Завдання музею. Експозиція «де Вольдемер».

Дата: 02 квітня о 10.00

Нагадаємо, що в минулому році Асоціація малих міст України відкрила своє представництво в Латвії і розпочала впровадження серії конференцій "Євроінтеграція в дії: досвід Латвії для відновлення та розвитку українських громад" з метою:

  • обміну досвідом  та передачі найкращих практик між представниками органів місцевого самоврядування Латвії та України,
  • сприяння процесу євроінтеграції в Україні через використання успішного досвіду Латвії в розвитку та відновленні місцевих громад;
  • зміцнення співпраці та надання інструментів для забезпечення сталого розвитку в українських громадах на засадах європейських стандартів та принципів.

2 квітня о 10.00 відбудеться чергова зустріч, під час якої представники Валмієрської муніципальної ради поділяться успішним  досвідом у сфері розвитку культури, туризму та музейної справи:

  • Удосконалення роботи музею як інституту колективної пам'яті у формуванні національної та місцевої ідентичності.
  • Створення якісного культурного середовища, збереження культурної спадщини.
  • Використання компонента оцифрування для підвищення доступності музею.

Експозиція Валмієрського музею "де Вольдемер" здобула нагороди на конкурсі "Премія за експорт та інновації 2023" у категорії "Новий туристичний продукт, який найбільше експортується" та "Премія Латвійського року будівництва 2023" в номінації "Новобудова".

Реєстрація на захід: https://atu.net.ua/vebinary/yevrointehratsiia-na-dii-dosvid-latvii-u-rozvytku-muzeinoi-spravy-istorychnyi-tsentr-valmiiery-zavdannia-muzeiu-ekspozytsiia-de-voldemer

Програма конференції додається.