1 квітня 2022 року у місті Лієпаї відбулося засідання Асоціації виконавчих директорів латвійських муніципалітетів, цього разу присвячене ситуації в Україні та сфері інформаційно-комунікаційних технологій.
 
У засіданні взяло участь 60 виконавчих директорів латвійських муніципалітетів Латвії.
 
З вітальним словом виступив мер міста Лієпаї Гунар Ансіньш.
 
З питаннями розвитку міста ознайомив виконавчий директор Лієпайської міської ради Рональдс Фрікбергс, наголосивши, що одним із найважливіших напрямків є розвиток інфраструктури міста.
 
Виконавчий директор Асоціації малих міст приєдналася до учасників форуму і звернулася з пропозицією співпраці щодо наданні гуманітарної допомоги, координації дій напрямку допомоги малим громадам, а також налагодження побратимства між містами України та Латвії.
 
«Я дякую Латвії🇱🇻 , яка одна з перших відгукнулася щодо надання допомоги Україні! Місцеве самоврядування – це потужна сила, яка своїх ніколи не залишає у біді! Я вірю в силу місцевого самоврядування, в міцну і надійну руку дружби!», - наголосила Оксана Кирилюк під час виступу.
 
«У нас багато спільного у розвитку наших міст – це і енергоефективність, і впровадження сучасних технологій! Ми до цього обов’язково повернемося після нашої ПЕРЕМОГИ і будемо разом у співпраці відбудовувати Україну!» 💙
 
 
💛