26 травня об 11.00 відбудеться чергова зустріч представників місцевого самоврядування Латвії і України в рамках проекту «Місцеве самоврядування єднає світ заради миру!»
 
Мета заходу - всебічна допомога громадам, налагодження співпраці і побратимських відносин, посилення партнерства місцевого самоврядування України та Латвії в умовах воєнного часу та з перспективою на відродження України.
 
Цього разу зустріч відбудеться з представниками Ризького регіону Латвії.
До складу Ризького регіону входять: столиця Латвії – Рига та прилеглі муніципалітети: курортні місто Юрмала та самоврядування Адажи, Марупе, Саласпілс, Олайне, Кекава, Ропажі, Сігулда.
 
У заході візьмуть участь голови теритріальних громад України та Латвії, а також
  • Павло КОЗИРЄВ – Голова ВГО «Асоціація малих міст України», заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.
  • Ілгварс КЛЯВА - Надзвичайний та Повноважний посол Латвійської Республіки в Україні
  • Олександр МІЩЕНКО Надзвичайний та Повноважний Посол України в Латвійській Республіці
  • Маріс СПРИНДЗУКС – голова правління Ради розвитку Ризького регіону планування, голова Адазької міської Ради
  • Едвардс СМІЛТЕНС – Заступник голови Ризької міської ради, Заступник голови правління Ради розвитку Ризького регіону планування.
Також під час заходу планується підписання Меморандумів про співробітництво   між Ризьким  регіоном  планування (Латвія)  і українськими територіальними громадами.
У Латвії  п’ять регіонів планування: Курземе, Латгалія, Рига, Відземе і Земгале.
 
26 квітня і 3 травня відбулися зустрічі представників місцевого самоврядування України та  Курземе і Земгале регіонів Латвії.
Під час діалогу учасники зустрічей   питання щодо нагальної допомоги  громадам в умовах воєнного стану, про перспективи  розвитку  та співпраці між українськими та латвійськими муніципалітетами в рамках програми міст-побратимів, про можливості  оздоровлення дітей  під час літніх канікул в Латвії.
 
Також було досягнено домовленостей про заключення договорів побратимства між українськими громадами і громадами Латвії: Талсу, Лієпая та Елгавский  муниципалитет.
 
Гарним фіналом зустрічі від 3 травня став подарунок міського автобусу громаді Тростянця від муніципалітету Валміера. Автобус буде наповнений гузом необхідної гуманітарної допомоги і направлений жителям Тростянецької громади.
 
Запрошуємо долучитися до заходу 26 травня, реєстрація тут: https://atu.net.ua/vebinary/mistseve-samovriaduvannia-iednaie-svit-zarady-myru-ukraina-latviia-ryzkyi-rehion
 
Програма у додатку.
 
Відповідальна особа - директор з розвитку смарт рішень АММУ   Крістіна Пастущенко 098 396 23 53