Секція "Практики відновлення" продовжує свою роботу.

7 лютого о 10.00 досвідом поділиться Новоодеська громада Миколаївської області.

Олена Хлівна-Андреєва, начальниця відділу інвестиційного розвитку Новоодеської міської ради презентує досвід у напрямку: "Практика розвитку громадського сектору та формування безпекової політики в Новоодеській громаді"

 1. Створення та ефективна діяльність протягом 2022-2024 рр найбільшого добровольчого формування в регіоні.

2. Співпраця з органами громадянського суспільства (го, спілки, благодійні та волонтерські організації ) має ефективний вплив в реалізаціі проектів 2023 (ПРООН, Карітас України та ін)

3. З метою розвитку громадського сектору та формування сталоі безпекової політики активна участь у національних проектах об'єднання ОГС та омс:
- протягом 8 міс «Менторська програма 4.0";
- ⁠протягом 6 міс навчальні програми «Громада дружня до бізнесу» «U-LEAD з Європою» та Кроки для спеціалістів «Управління відходами»
- ⁠протягом 4 міс «Комунікативна стратегія громади»;
- ⁠проекти школи лідерок, ІСАР Єднання , Мінсоцполітики та Міноборони та ін.( в лютому в т.ч)

4. Організація та проведення спільних навчань та тренувань з медико-санітарної та мінної безпеки для цивільного сектору через громадських активістів (освіта, культура)

5. Започаткування та проведення традиційних спортивних та культурно-масових заходів для активізації громадськості (турніри з лазертагу, всеукраїнські змагання зі стрільби го, марафон «Біжу за героя», футбольні та баскетбольні турніри, інтелектуальні баталії на честь Героїв -захисників організовані членами ДФТГ, концерти у військових частинах, культурні фести по блок-постам, благодійні ярмарки та волонтерські заходи)

6. Співпраця з молодіжними організаціями та розвиток національно-патріотичного виховання (проекти міжнародноі співпраці, облаштування патріотичних зупинок, спільні військово-прикладні змагання, навчання мінній безпеці спільно з ДФТГ, перемоги в обласних та Всеукраїнських змаганнях «Сокіл»(«Джура») завдяки тісній співпраці з громадськими активістами!
7. Активізації громадських ініціатив креативного-простору «Химери дикого Степу» для розвитку туристичного потенціалу громади (культурна спадщина і економічний розвиток)

8. Створення ради впо, центру працевлаштування жінок, інституції помічник ветерана. Участь у заходах (тренінгах) сприяння відновленню місцевих ініціатив(Академія волонтерських та громадських ініціатив під час ВІЙНИ «Фандрейзинг та співпраця з партнерами та донорами» в межах впровадження проєкту Ради Європи "Зміцнення громадської участі у демократичному процес прийняття рішень в Україні", Навчально-практичні курси «Організаційна підтримка волонтерських та громадських ініціатив під час війни» та ін)

9. Безпосередня участь в онлайн- навчаннях (ЦЕГРІН, МРІ, Шкіл місцевого самоврядування ВГО «Асоціаціі малих міст України» в 2021-2023 роках) та оф-лайн Форумах громадянського суспільства разом з представниками громадського сектору.

10. Розвиток та підтримка діяльності ОГС : спілки власників багатоквартирних будинків, об'єднань бджолярів, мисливців та сільськогосподарських об'єднань (ВРХ) - широкий спектр ініціатив.
11. ⁠Конструктивна співдіяльність з ГО «Юридична сотня», ХАБ ветеранів, ОГС Миколаївської області та України
12. Створення ХАБу «ВДВВ»добровільців, ветеранів, волонтерів та впо, організація спільної діяльності та потенціал розвитку: майбутні проекти облаштування приміщень та організації навчально-тренувального центру.

 

Реєстрація на зустріч: https://atu.net.ua/vebinary/rozvytok-hromadskoho-sektoru-ta-formuvannia-bezpekovoi-politytsi-v-hromadi-dosvid-novoodeskoi-hromady

Більше інформації про заходи СУпермаркету рішень: https://atu.net.ua/vebinary#year=2024&month=2&day=5&view=month