⏳ На часі – нові завдання та подальший розвиток для бізнесу, соціальних та культурних проектів по всій Україні.

💰У 2021 році, приватизація забезпечила надходження 5,1 млрд гривень до державного бюджету. Це рекорд за останні 10 років.

💼 Мала приватизація в основі якої – прозорість та доступність для кожного, стала ефективним інструментом для розвитку громад. Все більше громадян долучаються до програми. Вони отримують змогу запускати власний бізнес на базі колишніх державних активів. Так зростає добробут по всій території нашої країни.

🖥️ Розвиток забезпечується запуском маркетплейсу privatization.gov.ua, де можна знайти всі об’єкти, доступні для приватизації. Майданчиком для аукціонів слугує Prozorro.Sale, де відбуваються прозорі торги.

🤝Завдяки налагодженню прозорих процедур приватизації, сотні занедбаних державних активів у всіх регіонах України отримали нове життя, а підприємці й інші активні громадяни - нові можливості для розвитку власної справи.

🏢 Приклади успіху можна знайти повсюди. Це і фотостудія/салон краси у місті Іванівка на Херсонщині – колишня стара адмінбудівля. Або готельний комплекс в Очакові Одеської області, який виріс з занедбаної бази відпочинку.

💡 Асоціація малих міст України відзначає досягнення і підтримує продовження програми на 2022 рік. Позитивні зміни вже можна побачити: збільшення кількості робочих місць, та податкових надходжень до місцевих бюджетів, загальне зростання рівня добробуту.

❗ Ми також підтримуємо ініціативу щодо перерахування 10% надходжень від малої приватизації до місцевих бюджетів і закликаємо Верховну Раду України ухвалити відповідні законодавчі рішення.