Розпочався перший  навчальний модуль курсу «Ліга громад», який створений Асоціацією малих міст України спільно з КШДУ за підтримки Фонду Східна Європа та швейцарсько-української Програми EGAP. Автор курсу Павло Кизирєв, Голова АММУ.
 
Навчаються 30 лідерів громад з усіх куточків держави.
  • Відбулася презентація проєкту за участі Президента Фонду Східна Європа – Віктора Ляха, автор і ментор курсу Павла Козирєва, директорки КШДУ Анни Міщенко. Ми знайомились з учасниками та провели екскурсію у ЦНАПі, де розмірковували, як можна покращити надання адміністративних послуг.
 
  • Другий день інтенсиву розпочали спільно з ментором курсу Павлом Козирєвим та його темою про основні підходи стратегування, типи економічного розвитку територій, а також тренінгом автора курсу - «Стратегія одним реченням», під час якого кожен Голова Громади сформулював власну стратегію розвитку й написав на листочку в одному реченні.
 
  • Післяобіднім лектором був Сергій Гайдай, розповідав про місцеве самоврядування, як фундамент ефективного державного управління.
 
  • Згодом до спікера приєднався Михайло Малінін зі спільною лекцією про вибори та практичні інструменти ефективної комунікації з громадою.
 
Про продовження в наступних публікаціях!