20 березея пройшов перший день навчання тижневої програми перебування української делегації.
 
За сприяння латвійського офісу Асоціація малих міст України за підтримки Nacionālais rehabilitācijas centrs Vaivari до складу делегації приєдналися лікарі Маріупольська міська рада і Звягельська міська рада
Тема реабілітації надзвичайно актуальна в умовах війни і набуде ще більшої потреби в повоєнний час. Досвід Латвії надзвичайно цінний - NRC Vajvari має Європейський сертифікат у цьому напрямку.
 
Попит на реабілітаційні послуги для людей з післявоєнними травмами в Україні продовжує зростати, тому важливо надати нашим українським колегам професійні знання та досвід латвійських фахівців, які вони зможуть застосовувати вдома, допомагаючи цивільним і солдатам, пораненим на війні.
 
У період з 19 по 22 березня українські медичні експерти зустрінуться з функціональними спеціалістами, лікарями та медсестрами, щоб отримати знання про новітні технології в реабілітації, а також познайомитися з досвідом НРЦ "Вайварі" у наданні допомоги постраждалим з України протягом багатьох років.
Під час візиту українські експерти також відвідають Центр ортопедії та протезування Vaivari та Центр технологій медичної освіти Ризького університету ім. Страдиня, щоб ознайомитися з симуляційним підходом до навчання.

Це вже не перший візит представників громад до Латвії на навчання з обміну досвідом у сфері медицини та охорони здоров'я.
 
Виконавчий директор АММУ Оксана Кирилюк подякувала партнерам за співпрацю і допомогу українським громадам.