Запрошуємо представників громад відвідати заходи Супермаркету рішень. Цього тижня працюють секції "ЖКГ", "Кібербезпека", Відбудова", "Майстерня земельних питань", "Гендерна рівність", "Практики відновлення", "Самовідновлення".

19 березня о 10.00

Секція: ЖКГ

Онлайн екскурсія в сервісний центр українського офісу "Renault Trucks"

  • Запрошуємо вас на онлайн екскурсію, під час якої висококваліфіковані фахівці покажуть вам, як налаштовані процеси та обладнання, яке використовують для сервісного обслуговування вашої вантажівки.
  • У сервісних центрах Renault Trucks Ви можете розраховувати на професіоналів, які працюють зі спеціальним та ефективним обладнанням відповідно до рівня технологій вашого автомобіля, і регулярно проходять навчання з користування новітніми засобами діагностики.

Реєстрація: https://atu.net.ua/vebinary/avtomobil-z-kranom-manipuliatorom-na-shasi-renault-trucks-nevidiemna-chastyna-terytorialnoi-hromady

20 березня, 14:00

Секція: КІБЕРБЕЗПЕКА

Кібербезпека органів місцевого самоврядування. Воркшоп

  • Що таке кібербезпека? Поглиблене введення в поняття кібербезпеки, ключові елементи і значення для захисту інформаційного простору.
  • Сучасні загрози інформаційної безпеки: огляд актуальних загроз та методів їх виявлення та нейтралізації.
  • Загрози для установ місцевої влади у сфері кібербезпеки: особлива увага буде приділена витоку персональної інформації, методам її захисту та наслідкам, які можуть виникнути в результаті кібератак.
  • Етичні питання кібербезпеки: обговорення етичних дилем, пов'язаних з використанням та захистом інформації, та як ці питання впливають на політику і практики в області кібербезпеки.

Реєстрація: https://atu.net.ua/vebinary/kiberbezpeka-orhaniv-mistsevoho-samovriaduvannia-vorkshop

20 березня, 15:00

Секція: Відбудова

Як та навіщо органу місцевого самоврядування/військовій адміністрації під час війни формувати право вимоги про відшкодування майнової шкоди, завданої внаслідок російської агресії?

  • Чому та яким чином кожна територіальна громада України в особі органу місцевого самоврядування/військової адміністрації має право на статус потерпілого внаслідок міжнародного злочину російської агресії та на відшкодування майнової шкоди за рахунок майна рф та її пособників.
  • Що і чому відноситься до майнової шкоди, як її обґрунтувати та яким чином сформоване право майнової вимоги до агресора сприятиме відновленню територіальної громади та має стати обов’язковою складовою стратегії розвитку кожної територіальної громади України.

Реєстрація: https://atu.net.ua/vebinary/yak-ta-navishcho-orhanu-mistsevoho-samovriaduvannia-viiskovii-administratsii-pid-chas-viiny-formuvaty-pravo-vymohy-pro-vidshkoduvannia-mainovoi-shkody-zavdanoi-vnaslidok-rosiiskoi-ahresii-3

21 березня, 10:00

Майстерня земельних питань

Повноваження громад щодо контролю за охороною та використанням земель в межах громади (обмеження у використанні земель в межах і за межами населених пунктів). Вплив функції контролю на роль Громади в управлінні землями незалежно від форми власності

  • Законодавство, що регулює питання повноважень з контролю за охороною та використанням земель в межах громади.
  • Предмет контролю, положення про здійснення контрою, кадрове забезпечення, моніторинг стану використання земель.
  • Приклади реалізації функції контролю на роль Громади в управлінні землями незалежно від форми власності, виду угідь та цільового призначення.

Реєстрація: https://atu.net.ua/vebinary/povnovazhennia-hromad-shchodo-kontroliu-za-okhoronoiu-ta-vykorystanniam-zemel-v-mezhakh-hromady-obmezhennia-u-vykorystanni-zemel-v-mezhakh-i-za-mezhamy-naselenykh-punktiv-vplyv-funktsii-kontroliu-na-rol-hromady-v-upravlinni-zemliamy-nezalezhno-vid-formy-v

22 березня, 14:00

Секція: Гендерна рівність

Методологія гендерного аудиту

  • «Гендерна рівність – інструменти запровадження». Розкриємо зміст (складові) та етапи гендерного аудиту, сфери аналізу, інструментарій (аналіз документів, веб-сайту, території (простору) організації, інтерв’ю, партисипативні семінари, онлайн-опитування).

Реєстрація: https://atu.net.ua/vebinary/metodolohiia-hendernoho-audytu

24 березня, 18:00

Секція: Самовідновлення

Тренування в офісі. Практика.

  • Приклад того, як використовувати підручні засоби собі на користь і заради здоров`я.

Реєстрація: https://atu.net.ua/vebinary/trenuvannia-v-ofisi-praktyka

27 березня, 10.00

Секція: Практики відновлення

Досвід міжнародної співпраці Володимир-Волинської міської територіальної громади. Розвиток туристичного потенціалу та промоція.

  • Міжнародне співробітництво.
  • Реалізація міжнародних проектів спільно з партнерами.
  • Розвиток туристичного потенціалу
  • Стратегія брендування.
  • Промоція громади, в тому числі на міжнародному рівні.

Реєстрація: https://atu.net.ua/vebinary/dosvid-mizhnarodnoi-spivpratsi-volodymyrskoi-miskoi-terytorialnoi-hromady-rozvytok-turystychnoho-potentsialu-ta-promotsiia

 

Більше інформації про заходи Супермаркету рішень:

https://atu.net.ua/vebinary#year=2024&month=3&day=6&view=month

Актуальні новини для громад в телеграм-каналі АММУ https://t.me/AMMUmalimista