Підприємництво — це фундамент, на якому розвиватиметься економіка України як зараз, так і в процесі відбудови. На жаль, саме мікро, малий бізнес найбільше постраждав від війни. Наразі існує велика кількість як державних та міжнародних грантових програм для підтримки чи розвитку бізнесу. Проте наявна велика інформаційна прірва між державним та локальним рівнем, нестача кваліфікованих кадрів, які б могли розробити проєктну заявку та, зрештою, доволі високий ступінь недовіри до програм.

Саме тому і виникла ідея створення Бізнес хабу Радомишльської громади - як відповідь на війну та потребу допомоги місцевому бізнесу, молоді та ВПО, як місце, що об’єднуватиме бізнес, владу та громадські організації.

У жовтні 2022 року за підтримки Посольства США в Україні у Радомишльській громаді було реалізовано пілотний проєкт з відкриття першого Бізнес хабу у приміщенні міської ради. За перший рік роботи Бізнес хаб показав свою ефективність: залучено 8,9 млн грн грантових коштів для підприємців Радомишльської громади, створено 73 нових робочих місць, проведено серію офлайн тренінгів з питань управління грантами для бізнесу. Бізнес хаб став місцем, що гуртує підприємців, громадські організації та усіх зацікавлених в розвитку нашої громади. Стало доброю традицією проводити у хабі партнерські онлайн зустрічі з керівниками європейських міст.

Наразі хаб продовжує функціонувати за підтримки благодійного фонду «Радомишль – наш дім» та міської ради. Проте кількість запитів постійно зростає не лише від підприємців, але і від ВПО, молодих людей. Наразі працюємо над розширенням як самого приміщення Бізнес хабу так і переліку доступних послуг, щоб у найближчий час трансформувати його під потреби та запити мешканців Радомишльської громади.

Спікер зустрічі: Олена Яцьківська, начальниця відділу економічного розвитку, міжнародного співробітництва, проєктно-інвестиційної та інформаційної діяльності, керівниця Бізнес хабу Радомишльської міської ради

Поговоримо про 

✅Досвід відкриття першого Бізнес хабу у Радомишльській громаді за міжнародної підтримки;

✅Інструменти співпраці з місцевим бізнесом через грантові програми;

✅Потенціал програми Є-робота для відновлення економіки громад;

✅Історія залучення 8,9 млн грн для місцевого бізнесу громади за 1 рік.

 

Реєстрація на зустріч: https://atu.net.ua/vebinary/vidnovlennia-mistsevoho-biznesu-rozkryttia-potentsialu-hrantovykh-prohram-cherez-innovatsiini-pidkhody-biznes-khabu-radomyshlskoi-hromady