21 лютого 2022 року відбувся Національний форум «Безпечні та спроможні громади майбутнього» під патронатом Президента України🇺🇦
Організаторами форуму виступили Рада національної безпеки і оборони України і Асоціація малих міст України

📌На порядку денного були розглянуті питання:

✔️Виконання рішення РНБО України від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», введеного в дію Указом Президента України від 29 квітня 2021 року № 180, в умовах реформи децентралізації влади та посилення спроможності територіальних громад.

✔️Сучасні інструменти та ефективні рішення для розвитку громад.

✔️Безпека в громадах. Розбудова системи національного спротиву.

🤝У рамках проведення Форуму відбулося Підписання Угоди між Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація малих міст України» та Апаратом Ради національної безпеки і оборони України, а саме про інформаційне співробітництво щодо використання інформаційно-аналітичної системи Головного ситуаційного центру «СОТА».

👉Голова Асоціації малих міст України Павло Козирєв під час свого виступу висловив пропозицію щодо подальшого проведення тематичних заходів, круглих столів з Міністерством розвитку громад та територій України, Міністерством фінансів України, Комітетом держвлади, місцсамоврядуванням, регрозвитком та містобудуванням, за участю представників територіальних громад з метою обговорення проблематики, яка впливає на перспективи розвитку територіальних громад, а також визначення сфери та напрямків подальшої співпраці.


✍️За підсумками Форму розроблено проєкт Резолюції. Прохання надавати свої пропозиції в оргкомітет Форуму до 25 лютого на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..


Асоціація малих міст України дякує Офісу Президента України Апарату, Раді національної безпеки і оборони України, Міністерству цифрової трансформації України, Міністерству оборони України, Міністерству фінансів України, Комітету держвлади, місцсамоврядуванню, регрозвитку та містобудуванну, Національному інститут стратегічних досліджень, представникам громад, які долучилися до роботи форуму.