Організатори заходу:

  • Міністерство охорони здоров'я України
  • Асоціація малих міст України
  • Національний інститут стратегічних досліджень

У вітальному слові Виктор Ляшко - Міністр охорони здоров’я України зазначив: «Зустріч ще раз підтвердила необхідність їх проведення на постійній основі. Це платформа діалогу і роботи на випередження!»

Також у заході взяли участь:

  • Олексій Яременко, Заступник Міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції
  • Ірина Микичак, Заступник Міністра охорони здоров’я
  • Анна Фенчак, Заступник Голови НСЗУ
  • голови територіальних громад.

Далі під час круглого столу Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив про ключові речі змін, що відбудуться вже найближчим часом: « У проєкті Держбюджету на 2022 рік ми передбачили збільшення мінімальної заробітної плати для медичних працівників, який складатиме для середніх медичних працівників від 13,5 тис. грн, а для – лікарів від 20 тис. грн. Для цього у Програму медичних гарантій закладено на 34 млрд грн більше, ніж цього року».

Обговорили модель фінансування закладів охорони здоров’я на місцях, проект ПМГ 2022, кадрове забезпечення лікарень, забезпечення житлом медичних працівників, забезпечення ліками пацієнтів, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання та ряд інших питань.

Підсумовуючи засідання круглого столу, Павло Козирєв зазначив, що в подальшому Асоціацією малих міст України разом з Національним Інститутом Стратегічних Досліджень заплановано проведення спільних тематичних заходів з Міністерством освіти і науки, Міністерством цифрової трансформації, за участю профільних міністрів і голів громад, про що будемо інформувати додатково.

Асоціація малих міст України дякує Міністерство охорони здоров'я України та Міністру Віктору Ляшко за організацію заходу і конструктивний діалог з громадами!